Egy hónap múlva folytatódhat a spanyol bajnokság

A spanyol labdarúgóliga elnöke, Javier Tebas azt mondta, reményei szerint június 12-én folytatódhatnak a küzdelmek, amelyek március elején szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt.

LABDARÚGÁS Az első és másodosztályú klubok a múlt héten kezdték el játékosaik tesztelését, több csapatnál pedig – így például a címvédő Barcelonánál – az egyéni edzések is újrakezdődtek. A Real Madridnál hétfőn (ma) rajtol a tréning.

– Szeretném, ha június 12-én újraindulhatnánk, de körültekintőnek kell lennünk. Nemcsak a futballról van szó, hanem a közösségről, mindannyiunknak arra kell összpontosítanunk, hogy betartsuk az egészség védelmére szolgáló intézkedéseket – nyilatkozott Tebas a Movistar televíziónak. Az elnök megerősítette: a mérkőzéseket nézők nélkül fogják megrendezni, bár dolgoznak azon, hogy megfelelő atmoszférát teremtsenek, részleteket ugyanakkor erről nem árult el. Azt is mondta, hogy a tervek szerint széthúzzák a programot, hogy minden nap legyen meccs.

A liga vasárnap jelentette be, hogy a tesztelések során öt játékos bizonyult pozitívnak, ők karanténba vonultak. Tebas hozzátette, hogy három stábtag is elkapta a vírust, de szerinte az esetek száma így is jóval alacsonyabb a vártnál.
– Huszonöt-harminc esetre számítottunk. A 2500 teszteltből azonban mindössze nyolcan bizonyultak pozitívnak, ez jó hír – fogalmazott.

A La Liga-idényből még 11 forduló van hátra.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?