Két rekordot is megdönthet a Liverpool

Két rekord is megdőlhet a listavezető Liverpool szombati mérkőzésén a Watford otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

LABDARÚGÁS A Liverpool sorozatban 18. győzelmét aratta a Premier League előző körében, mellyel beállította a Manchester City csúcsát. Jürgen Klopp vezetőedző együttese összességében 44 mérkőzés óta veretlen a Premier League-ben és egyre közelebb van ahhoz, hogy 1990 után ismét bajnok legyen. Amennyiben a következő négy meccsükön is győznek a Vörösök, matematikailag is bebiztosítják elsőségüket.

– Nyilvánvaló, hogy nagyon közel vagyunk a végső sikerhez, de négy nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Már megtanultuk, hogy a Premier League-ben bármi megtörténhet – nyilatkozta a klub honlapján Trent Alexander-Arnold.

A válogatott hátvéd hozzátette, ezúttal is kizárólag a következő találkozóra összpontosítanak, hiszen a mostani idényben több csapat is tapasztalhatta, hogy nem könnyű feladat Watfordban játszani. Következő ellenfelük hazai mérlege három győzelem, öt döntetlen és öt vereség, a Liverpool pedig az elmúlt öt évben egy vereség és egy döntetlen mellett kétszer győzött a Watford otthonában.

Alexander-Arnold felidézte, hogy december közepén házigazdaként szoros meccsre kényszerítette őket a – jelenleg kiesőhelyen álló – Watford, amely Nigel Pearson vezetőedző decemberi kinevezése óta egyre jobb formában van.
A 21 éves játékos adta védőként a legtöbb gólpasszt a Premier League történetében. Tavaly 12 alkalommal volt ő az előkészítő, és mivel a mostani szezonban már eljutott a tucatnyi gólpasszig, szombaton megdöntheti saját csúcsát.
– Örülök, hogy a lehető legnagyobb mértékben segíthetek a csapatnak. Az volt a célom, hogy ebben a szezonban is eljussak tíz gólpasszig – mondta Alexander-Arnold, aki hangsúlyozta, továbbra is az a legfontosabb számára, hogy kapott gól nélkül hozzák le a mérkőzéseiket, emellett azonban megpróbálja megjavítani a gólpasszrekordját az idény folytatásában.

A fordulót péntek este a harmadik helyen álló Leicester City norwichi vendégjátéka nyitja, az Aston Villa-Sheffield United és a Manchester City-Arsenal mérkőzéseket viszont a vasárnapi Ligakupa-döntő miatt elhalasztották, melyben a két hazai csapat lesz érdekelt.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?