Párizsban nyitott új irodát a Netflix

Párizsban nyitott új irodát a Netflix amerikai televíziós streaming-szolgáltató, amely azt tervezi, hogy több mint húsz francia nyelvű produkciót készít 2020-ban.

HÁZIMOZI A streaming-szolgáltató 2014 óta van jelen Franciaországban, ahol 40 emberrel dolgozik, és 24 francia nyelvű produkciót készített, köztük hat filmet és kilenc sorozatot.

„Az új iroda az országhoz való hoszzú távú elköteleződésünk jele. Lehetővé teszi, hogy szorosabban együtt dolgozzunk a francia alkotó közösséggel nagy show-műsorokon, filmeken, amelyeket Franciaországban készítünk, ám szerte a világban megnéznek” – írta Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója közleményében.

Hastings a L’Express francia hetilapnak elmondta, hogy a Netflixnek már 6,7 millió előfizetője van Franciaországban, és a cég több mint százmillió eurót fektet be új francai nyelvű tartalmak létrehozására 2020-ban.

– Egy nagy franciaországi gyártóvá válunk, már nem csupán egy hollywoodi tartalmakat exportáló cég vagyunk – tette hozzá, és közölte, találkozót tervez Emmanuel Macron francia elnökkel.

A kérdésre, hogy a jövőben a Netflix küld-e produkciókat a cannes-i filmfesztiválra, Hastings emlékeztetett, a cannes-i előírások értelmében a filmeket először mozikban kell bemutatni, és majd csak három év múlva kerülhetnek be a streaming-szolgáltatók kínálatába.

– Előfizetőink nem tudnak ilyen hosszú ideig várni – mondta.

Az új francia iroda a Netflix negyedik irodája Európában.

 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?